Over ons

Splend B2B marketing voor IT

B2B marketing voor de IT-sector

Hier klopt een technisch hart. We weten veel van IT, de cloud en het internet. We weten de juiste verbanden te leggen en snappen hoe jouw dienst of product werkt. Het is voor ons ook duidelijk hoe we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. 

Zeven jaar geleden zijn Michiel en Gaby gestart met Splend. Beiden hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend in de IT-sector. Gaby als B2B marketeer en Michiel als systeem en netwerkbeheerder, later werd hij product manager voor een distributeur. Nu bestaat het team uit 7 creatieve, eigenzinnige en bovenal enthousiaste marketeers. 

Splend: alles onder één dak

Marketing is een breed vakgebied. Zo kun je uitblinken in marketing strategieën en planning. Je kunt goed zijn in vormgeving en branding. Of misschien is juist data jouw ding. Je kunt leads werven, events organiseren of je storten op WordPress of code en het ontwerpen van de juiste content voor op een website of app. En dan hebben we het nog niet gehad over social media of het uitwerken van een partner programma met daarin marketingactiviteiten voor B2B resellers. 

Er is niet één marketeer die overal goed in is, of tijd heeft om ook maar de helft van alle bovengenoemde taken uit te voeren. Een compleet marketing team aannemen is misschien te veel van het goede. Daarom kies je voor Splend: hier vind je  alle marketing expertise onder één dak.

Splend creatief marketingbureau

Expertise

Onze werkwijze

  • Brainstormen, strategie, planning en KPI’s. We kunnen beginnen bij het begin. Met een aantal slimme brainstormsessies definiëren we samen jouw doelgroep, wensen en strategie. Heb je dat al gedaan, dan horen we heel graag wat je plannen en ideeën zijn. Daarna gaan we direct aan de slag.
  • Wat heb je nodig. We zorgen voor een realistisch en vooral haalbaar voorstel: wat heb je nodig om je eerder benoemde KPI’s te halen? Alles is mogelijk. Wij komen met de juiste mix van marketingactiviteiten voor het beste resultaat.
 
  • Marketingactiviteiten. Het team start met de besproken werkzaamheden. We houden van korte lijnen, dus je schakelt direct met de juiste expert. Er is altijd iemand die het grote plaatje voor je in de gaten houdt.
  • Data analyse. We houden bij wat onze inspanningen teweeg brengen. Zien we meer bezoekers op de website, en zo ja, wat doen zij dan online? Kunnen we iets zeggen over nieuwe leads? Wat zien we op social media en trok je event voldoende bezoekers? Het gaat om de impact van onze activiteiten. Door te meten, weten we ook of en hoe we moeten bijsturen.

Diensten

01.

marketingstrategie

Splend stelt aan de hand van verschillende brainstorms samen met jou een marketingstrategie op. We kijken naar jouw organisatie, doelgroep, waardepropositie en kansen in de markt.

02.

contentmarketing

Bied structureel relevante content aan. Inhoudelijk sterk én aantrekkelijk vormgegeven. Dat maakt van jouw merk een autoriteit. Na een interview en deskresearch gaan we direct aan de slag. 

03.

marketing automation

Wij richten op basis van zogenoemde persona’s en content een compleet marketing automation script in. Middels e-mails of pop-ups op jouw website wordt content aan de doelgroep aangeboden.

04.

website ontwikkeling

De website is het uithangbord van jouw organisatie. Hier komt alles samen. Jullie product of dienst, jullie kennis en jullie uitstraling. Natuurlijk moet de website ook nog eens goed werken. 

05.

online conversie

Vind de doelgroep wat zij zoeken op jouw website? Klikken ze op verschillende artikelen, schrijven zij zich in voor een event of nieuwsbrief? Downloaden zij een whitepaper of vragen zij informatie aan?

06.

seo & sea

Met een SEO Quickscan krijg je inzicht in je online vindbaarheid en de verbeterpunten van je website. Op basis van 3 pijlers voert Splend een handmatige scan uit waarin jouw website  wordt gecheckt. 

07.

Events

Wij organiseren (inhoudelijke) events. We zorgen voor een passend thema, een programma dat staat als een huis en de juiste uitstraling. Splend ontzorgt in eventorganisatie.

08.

vormgeving

Een sterk merk verdient een sterke vormgeving. Wij gaan samen met jou op zoek naar een passende identiteit. Of het nu gaat om een logo, website, direct e-mails, een ebook of een geprint rapport. 

09.

Workshops

Ben je benieuwd of je de goede weg bent ingeslagen, wil je je verdiepen in een bepaalde marketingactiviteit, wil je beter worden in je vak? Dan zijn onze workshops en checks iets voor jou

Heb je een vraag?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op

We gebruiken je naam- en e-mailadres alleen om je terug te kunnen mailen n.a.v. je bericht. Deze persoonlijke data slaan wij niet op voor andere (commerciële) doelstellingen. Wil je meer weten wat er precies met je data gedaan wordt, lees dan onze privacy policy.