Splend is creatief, hands-on, snel, to-the-point en gespecialiseerd in tech. Wij duiken met plezier de inhoud in: iedere dag opnieuw zetten wij alles op alles om jouw doelgroep te bereiken met creatieve content.

Content Marketing

Het structureel aanbieden van relevante content die niet alleen inhoudelijk sterk is maar ook nog eens aantrekkelijk is vormgegeven. Dat maakt van jouw merk een autoriteit. Maar waarom werkt dat eigenlijk zo goed? Het antwoord is eenvoudig: met content marketing benader je de doelgroep met waardevolle informatie waarnaar hij op zoek is en niet met (commerciële) informatie die jij wilt verspreiden. Niet je merk maar de doelgroep staat dus centraal.

1. Persona’s
Voordat de doelgroep voor jou kiest, is er hard gewerkt aan een (vertrouwens)relatie. Om het vertrouwen te winnen leren we allereerst de doelgroep goed kennen, en zijn kenmerken leggen we daarna in persona’s vast. Hierin omschrijven we zijn pijnpunten, successen en wensen of leggen we vast hoe hij graag aan zijn informatie komt. Die kennis komt goed van pas bij het schrijven en vormgeven van de content.

2. Doelen
Nu is het tijd om je doelen te bepalen. Wat wil je de komende periode bereiken? Meer salesgesprekken of een groot aantal inschrijvingen voor een event? Of ben je op zoek naar meer brand awareness en ben je geholpen met meer downloads van een onderzoeksrapport? Samen zorgen we er voor dat je doelen meetbaar zijn.

Content Planning

3. Contentkalender
Met behulp van de eerder opgestelde persona’s en doelen definiëren we de onderwerpen en thema’s waar we over gaan schrijven. Deze ideeën worden daarna – samen met de KPI’s – in een contentkalender vastgelegd.

4. Statistiek en evaluatie
Wie hebben we bereikt, hoeveel views, downloads en shares heeft de content gehad en wat is de reactie van de doelgroep? Dit kan natuurlijk handmatig, maar het wordt interessanter wanneer daar marketing automation aan te pas komt. Met behulp van deze kennis scherpen we de content, doelen en planning aan.