B2B conversie optimalisatie

Splend online conversie

De doelgroep weet jouw website te vinden. Dat is goed nieuws. Maar vinden zij op je website ook wat zij zochten? Klikken ze op verschillende artikelen, schrijven zij zich in voor een event of nieuwsbrief? Downloaden zij een whitepaper of vragen zij informatie aan? En worden leads daarna ook klanten? Kortom hoe staat het met de online conversie?

Wij starten graag met een nul-meting: hoe ziet je website er vandaag uit. Daarna komen we met heldere stappen om de website te verbeteren. Hierin focussen wij ons op de kunst van het online verleiden voor B2B. 

conversie in de it-sector

We hebben het in de IT niet over kleine producten die je even snel aanschaft. De alom bekende online verleidingstechnieken die je misschien wel kent van bol.com of booking.com gaan hier dan ook niet op. Jouw product of dienst vraagt om een grote investering. Dat kan zijn in tijd, geld, kennis of alle drie. Daarom is conversie optimalisatie voor B2B bedrijven net even anders dan je gewend bent en verleiden we liever op o.a. inhoud.  

Analyse & testen

We stellen allereerst vast wat je wilt bereiken. Wat is conversie precies  en wanneer ben jij tevreden? Om jouw website, app, portal of direct e-mail te optimaliseren, is informatie nodig. Informatie over het zoek-, lees- en klikgedrag om precies te zijn. Door onderzoek kijken we waar er verbetering valt te behalen en maken we de juiste aanpassingen. Daarna testen we onze aannames en scherpen we indien nodig e.e.a. aan. 

Converterende teksten

7 copy- en conversietips

Marketing draait om verleiden en overtuigen. Martin van Kranenburg, online marketeer en trainer, weet hoe je je moet wapenen. Lees hier zijn tips voor conversie en copy op je website.

Marketing automation

Jouw kennis wordt door ons gecategoriseerd in verschillende fases van de buyer journey. We maken onderscheid in welke informatie bestemd is voor leads in de oriëntatiefase, informatie die relevant is voor potentiële klanten die hun besluit bijna hebben genomen en welke extra’s zijn bedoeld voor loyale klanten. 

Op basis daarvan wordt content gecreëerd, content die jouw doelgroep verleidt tot actie. Deze content wordt vervolgens automatisch op het juiste moment aangeboden. Bijvoorbeeld via e-mail of pop-ups na het downloaden van een whitepaper.

Het doel: bezoekers worden potentiële leads, leads worden geïnteresseerde contacten en contacten worden klant.

 
Splend Marketing Funnel

Workshops

01.

Website conversie

Er is een grote naam in marketingland die je eigenlijk moet leren kennen: Robert Cialdini. Hij combineert zijn kennis van psychologie met marketing. Met een handig sjabloon gaan we samen aan de slag.

02.

funnel & automation

We laten zien hoe we jouw marketingactiviteiten kunnen automatiseren. In een één op één sessie duiken we de inhoud in en werken we  een aantal geautomatiseerde campagnes uit. 

03.

SEO check

Wil je een geoptimaliseerde website? Plan dan een SEO check in met één van onze experts. Wij geven advies op het gebied van SEO optimalisatie. Je ontvangt van ons een heldere lijst met aanpassingen.

Heb je een vraag?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op

We gebruiken je naam- en e-mailadres alleen om je terug te kunnen mailen n.a.v. je bericht. Deze persoonlijke data slaan wij niet op voor andere (commerciële) doelstellingen. Wil je meer weten wat er precies met je data gedaan wordt, lees dan onze privacy policy.